Bendicion de vehiculos San Cristobal
Monasterio de San Cristobal de ValenciaSan Cristobal de Valencia

FOTOS DE LA FESTA 1994 / 2009

FOTOS ANTIGUES DEL BARRI

PROGRAMA DE FESTES 2010

FESTES BARRI DE SAGUNTO
Imagen de San Cristobal Valencia

FOTOS CONCERT DE NADAL 2009

BENVINGUTS A LA WEB OFICIAL DE LA CONFRARIA DE SANT CRISTÓFOL DE VALÉNCIA

La Confraria de Sant Cristòfol de Valéncia (Espanya) va ser fundada l'any 1399 pel ReI Martí l'Humà.

En 1993 s'inicia una nova etapa que porta a la recuperació de la festa externa que, cada 10 de Juliol, se celebra en honor a Sant Cristòfol en la contornada del Convent del mateix nom.

Església i Convent estan situats junt al carrer Alboraya i en el populós barri de la Trinitat.

En estes pàgines podeu trobar la història de la Image i la seua Confraria, aixína com diversos temes relacionats ab Sant Cristòfol el seu Convent i el seu barri.

En Enllaços podreu trobar atres festes de la nostra ciutat, que igual que la nostra, són realitat gracies al esforç i ilusió per part dels (*) clavaris, festers, confrares... 

(*) Clavari és una paraula valenciana derivada de clau (llave) i que en l'actualitat s'usa per a designar les persones que coordinen una festa.

fiestasancristobal@yahoo.es

 

 

 

 

HORARI DE MISSES AL CONVENT

Laborables 8.00h

Festius 9.00h

Nadal, Any nou i Pasqua 10.00h

Vigilia Pascual y Missa de la Nit de Nadal 20.00h

10 de Juliol, Sant Cristófol 8.00h 11.00h y 19.00h

 

 

LA PALMERETA

palmerita fiesta san cristobal valencia

Esta xicoteta "palmereta" és el símbol de la nostra festa. Es fa de pasta de rosquilleta i s'entrega, després de ser beneïdes, en la Missa de Sant Cristòfol . Assembla en la seua forma, a la palmera ab què el Sant és representat

 

FESTES DE CARRER

Si pertanyes a alguna associació de festes de carrer o simplement t'agraden estes tradicions, escriu-nos i canviarem impressions.

fiestasancristobal@yahoo.es

 

L´ORAGE HUI

COMUNITAT VALENCIANA

 

 

 

______________________

FESTES EN VALÉNCIA

ENTRA EN EL NOSTRE CALENDARI FESTIU DE LA CIUTAT DE VALÈNCIA I PEDANIES

 

______________________

NOTICIAS

CONCERT DE NADAL EN SANT CRISTÒFOL 12-12-09

La Confraria de Sant Cristòfol en colaboració ab la Falla Trinitat Alboraya, i l'Associació de Comerciants del carrer Alboraya i adjacents, han organisat un Concert de Nadal que es va celebrar el pasat divendres 11 de desembre en l'església de Sant Cristòfol de València. Ha segut interpretat de forma desinteressada pel Cor de la Universitat Politècnica de València.

....

Totes la peces que varen interpretar van ser d'origen valenciá ab una primera part de música religiosa original del cancioner del Duc de Calabrial i una segona part ab una selecció de nadales valencianes de autors contemporanis.

VI CENTENARI 18-7-09

Durant l'any 2009 es commemora el VI Centenari de la fundació del Real Convent de Sant Cristòfol de València, on té la seua seu nostra Confraria.

L'any 1409 una Comunitat de Monges RL de l'orde de Sant Agustí ho van fundar en el carrer del Mar, lloc on existia, des de 1391, una església dedicada a Sant Cristòfol. Des de 1898 el Convent lo podem trobar en el carrer Poeta Bodría junt al carrer Alboraya.

 

SANT CRISTÒFOL 10-07-09

La Confraria de Sant Cristòfol de Valéncia ha organisat diversos actes per a celebrar la festivitat del sant patró de viagers i conductors de vehiculs.

Podem citar la Missa major a l'estil valencià i que va tindre lloc a les 19h en el Convent de Sant Cristòfol, del carrer Poeta Bodria. Des d'eixa hora se'n van anar concentrant, a lo llarg del carrer Alboraya, els distints vehiculs antics que van participar en els actes.

A les 20h va eixir la "ronda de coches antics Sant Cristòfol 2009". Els coches recorregueren diversos carrers del barri, per a fer la seua entrada de nou al carrer Alboraya, pel pont de la Trinidad.

La image de Sant Cristòfol va ser colocada en la tribuna instalada a este efecte en l'encreuament dels carrers Poeta Bodría i Alboraya, donant-se així començament a la benedicció de vehiculs.

Van participar els coches antics, bombers, policia, EMT, junt ab motos i coches particulars. Després de la benedicció, va tindre lloc la processó que va recórrer diversos carrers, visitant els casals de les falles Molinell-Alboraya i Trinitat-Alboraya. Després d'una sorollosa mascletá, va tindre lloc el tradcional refrigeri, que la Confraria oferix a tot el barri.

DIA DE LES CANYES 18-06-09

El dijous 18 de juny la Confraria de Sant Cristòfol de València ha rememorat una vella tradició d'origen medieval, que consistix a ofrenar canyes verdes al sant patró dels conductors.

La Confraria ha intentat unir esta vella tradició ab el repartiment de programes i palmeretes a comerços i veïns del barri del carrer Alboraya.

L'acte ha estat protagonisat pels membres infantils de la nostra Confraria. Després de l'ofrena de canyes en el Convent de Sant Cristòfol, situat en el carrer Poeta Bodria, s'ha passat al xicotet refrigeri a base d'orxata, batuts junt ab rosquilletes i fartons.

Este acte ha servit per a anunciar al barri els actes programats ab ocasió de la festivitat de Sant Cristòfol el pròxim dia 10 De Juliol.

PAGAMENT DE QUOTES 07-6-09

Es recorda als clavaris i clavarieses que ja poden abonar la quota corresponent a l'any 2009. Són 10 euros a l'any per als majors i 5 euros per als infantils. Podeu fer-ho en el propi Convent o en el Bar Click, on vos facilitaran el llibret-programa de festes. Vos preguem vos poseu al dia, perquè la festa té gastos i deu euros a l'any és una quantitat minima però ajuda en l'elaboració del llibret. Gràcies

. . .
FOTOS VISITA VERGE DESAMPARATS 1998
Visita de la Virgen de los Desamparados al Bē Trinitat de Valencia del 16 al 18 de Junio de 1998

FOTOS FALLES 2010 Bº TRINITAT Y LIMITROFES

FOTOS SAN VICENT FERRER

FOTOS MARE DE DEU DELS DESAMPARATS
virgen de los desamparados procesion valencia
san vicente ferrer, plaza tetuan valencia
FESTES DE CARRER NOSTRE PATRIMONI
FOTOS CORPUS DE VALENCIA
corpus d evalencia san cristobal
FOTOS VERGE DEL CARME C/ALBORAYA 07
virgen del carmen calle alboraya valencia
ENTREU
Calendari Festiude la Ciutat de Valencia
LA RIUA DE 1957
Compartir en Facebook
 
DESFILE DE CLÁSICOS , SANT CRISTÓFOL 2009
     
CONFRARIA DE SANT CRISTÒFOL DE VALÉNCIA